Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

DSC05126-1Την Τετάρτη 17/1/2018, οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ &  ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Θέατρο «Κολοσσαίον» στη Θεσσαλονίκη.

Παρακολούθησαν τη βραβευμένη  από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων παράσταση «ΘΗΣΕΑΣ & ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

Η παράσταση αφηγήθηκε την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας.

All-focusΤο έργο μιλούσε για τη συνάντηση δύο διαφορετικών πολιτισμών: Από τη μια το μέτρο και ο λόγος της Αθήνας κι από την άλλη ο μυστικισμός και η πυγμή της Μινωϊκής  θαλασσοκρατίας. Οι δυο κουλτούρες άνοιξαν διάλογο και γνωρίστηκαν, μεταφέροντας πολλαπλά μηνύματα στα παιδιά.

Εντυπωσιακά σκηνικά, υπέροχες χορογραφίες, μεγάλη πλοκή και άφθονη δράση ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Όπως ήταν φυσικό η παράσταση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που επέδειξαν ανάλογη συμπεριφορά, ήταν συνεργάσιμοι κι ευγενικοί, καθώς και στους  εκπαιδευτικούς  που φρόντισαν γι’ αυτή την ενδιαφέρουσα και απολαυστική εκπαιδευτική επίσκεψη.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Εκπαιδευτικές επισκέψεις, Τα νέα μας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.