ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ BRAVO SCHOOLS 2020

 

SDGs_schools.docx-page-001Ο 3ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Bravo Schools 2020 ολοκληρώθηκε και το   ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ Ν. & Π. ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ– ΛΑΖΟΧΩΡΙΟΥ–ΤΑΓΑΡΟΧΩΡΙΟΥ ήταν ένα από τα 236 σχολεία που συμμετείχαν με 657 πρωτοβουλίες στη δράση.

Όλες οι συμμετοχές  ΕΔΩ.  

Με τη συμμετοχή  στο Bravo Schools, το σχολείο μας εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων και αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων, ενώ οι μαθητές της Ε’ τάξης που συμμετείχαν γίνονται ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ των Παγκόσμιων Στόχων.

Η πρωτοβουλία «Bravo Schools – Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο», που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό QualityNetFoundation, στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στόχος είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία για τους Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με όραμα να διαμορφωθούν Ενεργοί Πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ Ν. & Π. ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ– ΛΑΖΟΧΩΡΙΟΥ–ΤΑΓΑΡΟΧΩΡΙΟΥ  συμμετείχε και διακρίθηκε με το Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣ με θέμα το νερό, που συνδέθηκε με τον 6ο Παγκόσμιο Στόχο της Ενότητας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ των Ηνωμένων Εθνών: ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ.

Έπαινος σχολείουΗ συμμετοχή του σχολείου στο Παρατηρητήριο Πρωτοβουλιών Βιώσιμης Ανάπτυξης που αναπτύσσονται στην Ελλάδα

Η αναλυτική περιγραφή του προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκε το ντοκιμαντέρ στο sway

Η ταινία ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο youtube

Η εκδήλωση βράβευσης στο youtube (διάκριση σχολείου: 2:14:28)

Διάκριση_BravoSchools-2020

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Τα νέα μας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.