6o Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Οι προτάσεις μας

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και αξιότιμοι κύριοι Αντιδήμαρχοι,
Εκπροσωπώντας τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, Ν. Λυκογιάννης, Π. Λυκογιάννης, Ν. Νικομήδειας, Ταγαροχωρίου και Λαζοχωρίου θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που μας δίνετε τη δυνατότητα να εκθέσουμε ένα πρόβλημα που νομίζουμε πως αφορά κυρίως τα παιδιά που μεγαλώνουν σε χωριά. Απευθυνόμαστε σε σας, γιατί πιστεύουμε ότι θα μας κατανοήσετε και θα δράσετε αναλόγως.
Ως παιδιά του χωριού θεωρούμε τον εαυτό μας τυχερό, επειδή ζούμε μέσα στη φύση και απολαμβάνουμε τις ομορφιές της. Ωστόσο ενώ η ζωή στο χωριό μας προσφέρει πολλές δυνατότητες για παιχνίδι, δε διαθέτει δομές για δημιουργικές δραστηριότητες μετά τη λήξη των σχολικών μαθημάτων. Και μάλιστα η ιδιαιτερότητα του σχολείου είναι ότι φοιτούμε παιδιά από πέντε διαφορετικά χωριά και μετά τη λήξη των μαθημάτων δεν έχουμε καν τη δυνατότητα να βρεθούμε και να συνυπάρξουμε.
Θεωρούμε ότι η ίδρυση ενός Κ.Δ.Α.Π. κάποιες φορές την εβδομάδα, σε ένα από τα ήδη υπάρχοντα κτίρια των χωριών μας που μένουν αναξιοποίητα και η στελέχωσή του με πρόσληψη προσωπικού από το Δήμο μας θα καλύψει πολλές από τις ανάγκες μας Πρωτίστως θα έχουμε έναν χώρο στον οποίο θα βρισκόμαστε και θα κοινωνικοποιούμαστε.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
• Παιδική δανειστική βιβλιοθήκη: Θα μπορέσει να ενθαρρύνει τη φιλαναγνωσία και ακόμη θα προάγει μέσα από τη δραστηριότητα της δημιουργικής γραφής τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου, την ανάπτυξη του λόγου καθώς και τη διατύπωση προσωπικών απόψεων.
• Εικαστικές τέχνες: η ζωγραφική, η κεραμική, ο πηλός θα καλλιεργήσουν την αγάπη των παιδιών για την τέχνη, τη δημιουργία και παράλληλα θα αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους.
• Θέατρο: Το θεατρικό παιχνίδι, η παντομίμα, το κουκλοθέατρο και γενικά η αφήγηση θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας των παιδιών, του σεβασμού καθώς και της ομαλής κοινωνικοποίησής τους.
• Διατροφή και άθληση: Με τη δημιουργική απασχόληση στη μαγειρική θα λάβουν πληροφορίες για τη σημασία της διατροφής στην υγεία και θα μάθουν να αποφεύγουν τις βλαβερές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό.
• Επιπλέον η δραστηριότητα της γυμναστικής θα μάθει στα παιδιά την αξία της καθημερινής άσκησης και σε συνδυασμό με τις άλλες δραστηριότητες θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.
• Τέλος η στελέχωση του Κ.Δ.Α.Π. με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν σε συζητήσεις και εκδηλώσεις όπου θα μάθουν την αξία της ανθρώπινης ζωής καθώς και ότι οι παραβατικές και οι κακοποιητικές συμπεριφορές τα απομονώνουν και τα περιθωριοποιούν.
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι οι δραστηριότητες του Κ.Δ.Α.Π. θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στη διαδικασία μάθησης που παρέχεται στο δημόσιο σχολείο όπου η πίεση για την ολοκλήρωση της ύλης δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την υλοποίηση δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να συνδέεται η εμπειρία με τη γνώση.
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, πιστεύουμε ότι η ύπαρξη πολλών δημόσιων κτιρίων στα χωριά μας θα μπορούσε να βοηθήσει στην υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου σχεδίου που σας προτείνουμε και ότι χωρίς μεγάλο κόστος θα μπορούσε να προχωρήσει η ίδρυση του.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αίτημά μας θα εισακουσθεί και λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας που σας διακρίνει για θέματα παιδείας θα προχωρήσετε στη δημιουργία μιας τέτοιας δομής στην περιοχή μας.
Με εκτίμηση
Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, Ν. Λυκογιάννης, Π. Λυκογιάννης, Ν. Νικομήδειας, Ταγαροχωρίου και Λαζοχωρίου.

Η παρουσίαση

https://www.canva.com/design/DAFUupcyNyk/308MPqgLzxHlqj0yUM7iIw/watch?utm_content=DAFUupcyNyk&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.